Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Nieuws

Verbouwing Groepshuis

Na tientallen jaren en duizende Scouts die er een fantastische tijd beleefden is 't Groepshuis, ons clubgebouw, aan een grondige renovatie toe. Dit is een grote investering waarbij we alle hulp en bijdragen bij kunnen gebruiken.

Ieder jaar doen we mee aan verschillende acties. Onder andere de Grote Club Actie, Sponsorkliks, de Rabo ClubSupport en de Cash voor je Club actie van winkelcentrum Arendshof. Daarnaast organiseren we zelf ook allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor onze groep. Bijvoorbeeld de Sinterklaasactie en het verkopen van Oliebollen.

Echter genereerd dit niet voldoende inkomsten om de hele verbouwing te kunnen bekostigen. Daarom zijn we al jaren bezig om geld bij de gemeente los te krijgen. Er zijn veel gesprekken gevoerd en wethouders en gemeenteraadsleden zijn meerdere keren bij Scouting Erasmus op bezoek geweest. We hebben veel gepraat en verteld wat onze plannen zijn met 't Groepshuis. 

Op dinsdag 5 november heeft bestuurslid Anne Lossez last-minute ingesproken bij de gemeenteraad. Hierbij vertelde zij een persoonlijk en helder verhaal over onze vereniging en waarom de verbouwing zo noodzakelijk is. Naast Anne haar duidelijke verhaal was de gehele tribune gevuld met jeugdleden, leiding en ouders. Wauw! We kregen veel positieve reacties vanuit verschillende politieke partijen. 

Na het inspreken bij de gemeenteraad gingen de raadsleden in beraad. Op dinsdag 12 november werd de begroting voor 2020 begroten. Hier werd bekend gemaakt of er budget vrij gemaakt word voor Scouting Erasmus. En ook op dinsdag 12 november was de tribune gevuld met leiding en ouders van onze vereniging, wederom; Wauw! 

Tijdens die raadsvergadering werd een amendement om onze verbouwing mogelijk te maken door middel van een financiële injectie ingediend. Deze word unaniem aangenomen. Fantastisch! Zo tofo m te zien hoe de politieke partijen onze bijdrage aan de Oosterhoutse gemeenschap waarderen en het belang van een opknapbeurt van ons Groepshuis in zien.

Door deze bijdrage zijn we weer een stap dichterbij de verbouwing en kunnen we scouting ook in de toekomst laagdrempelig houden! 

Extra foto's