Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Over ons

Sinds 1968

In 1968 is Scouting Erasmus opgericht. Dat betekent dat we al snel ons 50-jarig bestaan vieren! Hieronder vind je een aantal hoogtepunten uit de geschiedenis van onze groep.

We zoeken nog meer leuke foto's van 'vroeger'. Heb je foto's voor ons? Stuur ze naar redactie@scoutingerasmus.nl!

Oprichting Erasmusgroep

Lord Baden Powell heeft in 1907 in Engeland de padvinderij opgericht. Dit was een groot succes en het fenomeen is overgewaaid naar Nederland. In 1910 is de padvinderij officieel in Nederland opgericht.
Tot half jaren zestig werden de groepen eigenlijk voornamelijk door de kerken mogelijk gemaakt...

Lees verder

25-jarig jubileum

In 1993 vierden we ons 25-jarig jubileum. Een jaar vol activiteiten die speciaal in het kader van dit lustrum werden georganiseerd, waaronder een open dag en een jubileumkamp!

Lees verder

Parkfeest

Al jarenlang helpt Scouting Erasmus mee met het Oosterhoutse Parkfeest. We hebben bijgedragen aan verschillende gewoontes zoals de uitvinding van het Plaspartout en ook die van het bouwwerk in de vijver. Hier wat foto's van het parkfeest 2000 waar we ons lekker hebben uitgeleefd!

Lees verder

JOTI

Sinds 2000 doet Scouting Erasmus mee aan de JOTI, de Jamboree on the Internet. In de eerste jaren erg primitief, met een verbinding via de telfoonlijn, of een zelfgebouwde 'nasibak-antenne', tegenwoordig gewoon via ADSL.
Een hoop geknutsel met kabeltjes en computers, voor velen was Internet toe...

Lees verder

India Actie

Op 4 november 2012 werd een grote actie op touw gezet voor een tehuis in India. De hele groep zette zich in, en er was van alles te doen: er waren zelfs twee kamelen waar een ritje op kon worden gemaakt. En als je een beetje extra betaalde, werd het ritje wat langer en ging je zelfs op de kameel...

Lees verder

Actie voor Prithipura Infant Home

In 2002 haalden wij €2600 op voor het Prithipura Infant Home in Sri-Lanka. Dit, naar aanleiding van de verschikkelijke aardbeving in het gebied in 2002 en de betrokkenheid van Sanul Wilmer (een vriend van enkele leidingleden). Hij heeft de ramp van dichtbij meegemaakt. Hij werkt in een tehui...

Lees verder

35-jarig jubileum

In 2003 werd het 35-jarig jubileum gevierd. Een gezellig groepsweekeind met een bezoek aan de Efteling en als spannendste evenement: een heuse ontvoering van Paul door de handlangers van de pindatrol! Zelfs de leiding vond het eng... en meer dan 10 jaar later wordt hier nog steeds over gepraat op...

Lees verder

40-jarig jubileum

In 2008 vierden wij ons 40-jarig jubileum! Een mooie traditie is voortgezet door er weer een supergaaf groepskamp van te maken!

Lees verder

45-jarig jubileum

Het jubileumweekeind ter ere van ons 45 jarig jubileum was hartstikke gezellig! De in totaal 180 deelnemers overnachtten in tenten en op het groepshuis, en deden diverse activiteiten: monkeyklimmen, kratstapelen, luchtkussen-stormbaan, jongleren, schminken, oud-hollandse spelletjes...

Lees verder