Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Hotsjietoniakolonie berichten

Hotsjietonia kamp 5 & 6 juni

Afgelopen weekend was het dan zo ver, eindelijk weer weekendkamp en wat was het gezellig! Alle lieve bevertjes en leiding, heel erg bedankt voor het geslaagde weekendkamp

 

Vrijdag avond 5 juni

De kinderen druppelde vanaf 19.00 uur binnen en legde hun bedjes klaar. Toen alles klaar lag voor de nacht had de leiding een leuk spel bedacht. De kinderen moesten in groepjes van 4 personen de 10 pesonages uit hotsjietonia zoeken. De personages gaven de kinderen een vraag en bij een goed antwoord kregen de groepjes een muntje met een plaatje van dat personage erop. Wanneer de groepjes alle 10 de muntjes had, had het groepje gewonnen. Wegens slecht weer was dit spel helaas binnen in de lokalen maar dat mocht de pret niet drukken. Na dit leuke avondspel was het tijd voor ranja en chips. Eenmaal de chips op gingen de kinderen lekker naar bed en na een verhaaltje van Rebbel was het toch echt tijd om lekker te gaan slapen.

 

Zaterdag 6 juni:

Opstaan, bed opruimen, eten en naar de kaasboerderij. Zo zag de ochtend er ongeveer uit. De bevers maakte de leiding rond een uur of half 7 wakker en na meer dan een uur wakker gelegen te hebben was het toch maar tijd voor ontbijt met lekker roerei. Snel alles opruimen en gaan met die banaan. Op naar de kaasboererij in Made. De kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad. Zagen kleine kalfjes van een week oud en weten nu hoe kaas gemaakt wordt. Eenmaal terug op scouting gezellig lunchen met heel de scouting voor de onthulling van de zonnepanele en de opening van het 'Klauterwoud'. Toen iedereen weg was, hebben wij met de bevers een leuk en vies spel gedaan. De bevers zaten in treintjes en moesten vragen beantwoorden. Bij een goed antwoord werd er aan het rad gedraaid, bij iedere kleur hoorde een lichaamsdeel en daarmee moest het huis van Keet en Fleur Kleur getekend worden. Met neuzen, hielen, tenen en vingers werd het huis getekend. Na afloop van dit spel hebben de kinderen leuk gespeeld in het Klauterwoud en de leiding lekker uitgerust in de zon. Lekker drinken en een snoepje hoort er natuurlijk bij en daarna een leuk spelletje 'wie ben ik?' gedaan. Om 5 uur 's middags werden de vermoeide kinderen allemaal opgehaald en was het gezellige en geslaagde weekendkamp voorbij. 

Extra foto's