Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Berichten Volderia Horde

Weekendkamp maart 2015

In het weekend van 13 t/m 15 maart was het weer zo ver: Weekendkamp! Dit keer begon het programma met een potje Stratego a la Corwin. Natuurlijk mocht een potje Weerwolven voor het slapen gaan niet ontbreken.
Zaterdagochtend zijn we gezellig met z'n allen gaan zwemmen bij de Vennen. Na heerlijk een paar uur rond gesparteld te hebben was het tijd om naar de supermarkt te vertrekken voor de boodschappen voor het grote kookspektakel. Alle kinderen waren verdeeld in groepjes en gingen onder begeleiding zelf een voor-, hoofd- en nagerecht klaarmaken. Compliment voor alle koks, want wat was het lekker. Natuurlijk bracht dit alles een hoop afwas met zich mee en zo ontstond er een heuse afwasfabriek op het scoutingterrein. 
's Avonds werd het thema voor het a.s. zomerkamp onthuld en gingen we meteen van start met het Grote Smurfenspel. Gargamel had een belangrijke sleutel gestolen en de moest opgehaald worden. Om de sleutel te kunnen bereiken werd er een lange reis over de rivier en via een groot ravijn gemaakt. Daarna hadden we nog één dapper persoon nodig die de sleutel durfde te pakken.
Op zondagochtend werden we gewekt met een ontbijt met een gebakken eitje. Daarna was er nog net wat tijd voor een potje voetbal voor dat het kamp er weer op zat. 

Extra foto's