Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Nieuws

1e Workshopweekeind groot succes

05-04-2014

Leidinggeven binnen een scoutinggroep is geweldig leuk om te doen en tegelijkertijd wordt er veel van je gevraagd als je als leiding aan de slag gaat. Om een extra bijdrage te leveren aan de kwaliteit van onze leidingteams, hebben we daarom besloten om een weekend te organiseren binnen onze eigen groep met workshops met een zeer diverse inhoud: delen van ervaring, vaardigheden oefenen en stonden hierbij centraal. Daarnaast was het natuurlijk een uitgelezen moment om weer eens gezellig een hapje en een drankje met elkaar te doen!

De workshopthema's liepen uiteen van hele praktische zaken als pionieren, kampvuurkoken, speluitleg en veiligheid tot specialistische thema's als gedragsproblemen en oudercommunicatie. Ze werden gegeven door (oud-)leiding van de groep en andere betrokkenen met veel kennis op de betreffende gebieden. 

Het workshopweekend begon op zaterdag 5 april, net na de reguliere opkomsten, met het opzetten van de tenten op het pas opgeknapte achterterrein. 's Avonds, na de maaltijd, stond er één workshop op het programma, daarna was er een leuke gezamenlijke activiteit waarbij de heren tegen de dames ten strijde trokken. Een kampvuurtje mocht vervolgens natuurlijk niet ontbreken, de heren van de workshop kampvuurkoken zorgden alvast voor een voorproefje voor de hele groep. 

Op zondagochtend was het vroeg opstaan, er stonden nog twee workshops op het programma, waarna iedereen rond de middag de boel weer opruimde en voorzien van de nodige kennis weer naar huis ging. 

De reacties uit de groep waren zeer positief, we zijn er van overtuigd het resultaat van dit zeer zinvolle weekeind ongetwijfeld terugzien bij de diverse afdelingen! 

De documentatie bij de trainingen zal binnenkort op deze website worden gepubliceerd, zodat andere groepen er ook hun voordeel mee kunnen doen.

Extra foto's