Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Berichten Sjakie en de Bonenstam-pot

Escape room

Op vrijdagavond 6 februari deden de Pivo's een escape room. Madelon en Marije hadden het Pivo-lokaal omgetoverd tot winterwonderland en een elfstedentocht sfeer gecreëerd. Om acht uur was het voor de overige Pivo's de taak om het lokaal te betreden en er zo snel mogelijk uit te geraken. Voordat ze het lokaal mochten binnen gaan kregen ze onderstaand verhaal te horen.

Op 6 februari 1941 werd de elfstedentocht gehouden in Friesland. Het was ontzettend koud en tijdens de tocht zijn er verschillende deelnemers of toeschouwers doodgevroren. Degene die overleden zijn komen ieder jaar op 6 februari bij elkaar om het nog eens over die vreselijk koude dag te hebben en te kijken hoe het met elkaar is.

Iedere jaar kiezen ze een nieuwe locatie, het maakt ze niet uit waar hun enige voorwaarde is dat het ze moest herinneren aan die 6 februari 76 jaar geleden. Dit jaar kozen ze voor Oosterhout, specifiek voor het Pivo-lokaal van Scouting Erasmus, dit omdat het daar altijd koud is

Het is jullie taak om de overledenen te verwarmen zodat ze het lokaal zullen verlaten en wij ons lokaal terug kunnen krijgen en dus weer lekker biertjes kunnen drinken. Om dit te kunnen doen moeten jullie verschillende opdrachten oplossen die in het lokaal verstopt zijn. Maar wees op je hoede, de geesten zijn er immers ook aanwezig. 

De groep preseteerde erg goed! Binnen een kleine twee uur waren alle raadsels en puzzels opgelost en konden de geesten het lokaal verlaten. De Pivo's hadden hun lokaal terug! 

Extra foto's