Scouting Erasmus Logo

Scouting Erasmus Oosterhout

Berichten Kimball Vendel

Kersthike 20/21/22-12-2014

Elk jaar organiseren we rond de kerst een drie dagen durend kamp voor de PL's, APL's en overvliegers van al onze scoutsafdelingen: de kersthike. Dit jaar was dit van 20 tot en met 22 december. Op 20 december verzamelden we om 10.00 uur in Roosendaal. De kersthike kon beginnen met maar liefst 17 kinderen: 2 meisjesscouts, 6 gemengde scouts en 9 jongensscouts.

De eerste dag hebben de scouts ongeveer 15 kilometer afgelegd en hebben we overnacht in Wouw. De groepjes liepen erg goed door en waren rond 15.00 uur allemaal terug op het gebouw. Daar aangekomen konden ze mooi uitrusten. De bedden werden uitgelegd, er werd gevoetbald en het tafelvoetbalspel werd uitgetest. Na het avondeten, macaroni, en de afwas begon het avondprogramma. De leiding had veel spelletjes bij, dus was het tijd voor een spelletjesavond! Bij verschillende tafels waren verschillende spelletjes te doen. Dit was erg gezellig en er was voor ieder wat wils! Tegen 23.00 uur lagen de scouts allemaal op bed, want de dag erop moest er immers weer gelopen worden! 

Na een paar uurtjes slaap was het tijd voor het ontbijt. De scouts hebben allemaal lunchpakketjes gemaakt en zijn weer in groepjes op pad gegaan. Het waaide vandaag gelukkig niet zo hard als de eerste dag en het was mooi droog. De scouts hebben zo'n 20 kilometer afgelegd. Het tempo lag bij een paar groepjes wat minder hoog dan de eerste dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Tegen kwart over zes waren 4 van de 5 groepjes binnen. Het laatste groepje had wat vertraging opgelopen, maar was nog op tijd voor het avondeten: nasi met ei, satésaus en komkommer! Na het eten hebben we een potje 'Wie ben ik?' gespeeld en daarna zijn de scouts naar bed gegaan. 

Deze nacht waren er wederom niet veel uurtjes slaap gepakt, maar omdat er vandaag maar 5 kilometer gelopen hoefde te worden werden de scouts wat later wakker gemaakt dan de dag ervoor. Na het ontbijt zijn ze weer op pad gegaan en na zo'n anderhalf uur waren bijna alle groepjes alweer bij het eindpunt aangekomen. De groepjes konden daar nog wat uitrusten onder het genot van wat drinken en snoep voordat ze door hun ouders opgehaald werden. Tegen half 1 was iedereen opgehaald en was de kersthike helaas al weer afgelopen.

Al met al was het een erg geslaagd weekend. De scouts hebben ongeveer 40 kilometer afgelegd in deze drie dagen; goed bezig dus. Op naar volgend jaar!

Extra foto's