Berichten Drintel Horde

Weekendkamp november 2015

07-11-2015

De blaadjes beginnen te vallen, het is hoog tijd voor een weekeindkamp! Op vrijdagavond beginnen we met het installeren van onze nieuwe leden. Nadat zij welkom zijn geheten in de groep, doen we een paar kleine spelletjes tot het tijd is voor.... K3 zoekt K3. Want dat programma moesten we op TV natuurlijk even missen...

Dat deden we samen met de meisjesscouts, die dat weekeind óók kamp hadden. Na een 'pubquiz' waarbij de kennis van de dames over K3 werd getest, mochten de dames in groepjes van 3 een optreden van K3 doen. Met tekst op een scherm en echte disco lampen waren de sterren bijna niet van echt te onderscheiden. De winnaars ontvingen een beker waarmee ze ook thuis kunnen laten zien dat zij dé nieuwe K3 zijn.

De ochtend erop werd de leiding door de kinderen wakker gemaakt... ja, dat kan ook :-)

Tijd voor een ochtend waarbij de Welpen aan hun insignes gaan werken. Er waren vier insignes waaruit gekozen kon worden: Spoorzoeker, Knopen, Kunstenaar en Koken. Daar werd enthousiast aan gewerkt!

's Middags gingen we schaatsen: dat ging super goed! Hoewel sommigen nog nooit op schaatsen hadden gestaan, was het na wat wiebelen iedereen gelukt om zelf te schaatsen!

Toen we terug kwamen mochten de dames zelf pannenkoeken bakken. Helemaal zelf: het recept werd uitgelegd aan de hoofdwelpen, die het vervolgens met hun groepje gingen regelen. Dat ging harstikke goed, de pannenkoeken smaakten heerlijk! Het avondprogramma bestond uit een spelletje blaas-de-lamp-uit, marshmallows roosteren boven het kampvuur en lekker vanuit bed film kijken. Het einde van de film heeft niet iedereen gered... een aantal lag al lekker te ronken toen de aftiteling begon. Wat wil je ook, na zo'n drukke dag!

Op zondagochtend was het weer tijd om alles op te ruimen. Nog even een spelletje blind vla voeren... dat lukte sommigen heel goed, en sommigen... zaten helemaal onder! Een super gaaf kamp weer!