Berichten Drintel Horde

Biesbosch opkomst

24-05-2014

Op 23 mei was het hoofdwelpennachtje daar, en op 24 mei gingen we met z'n allen naar Werkendam. Daar hadden we afgesproken met Arjan van Qnatuur om een leuke ochtend in het bos te beleven.

We begonnen de ochtend om half tien, en gingen gelijk met een leuke opdracht aan de slag: maak een plattegrond van het bos, met alles dat je opvalt. Dat lukte goed! De duikelrekboom, een eendensnavel, een boom met kogelgaten en een tweelingboom... er was van alles in het bos te beleven!

Daarna zijn we allemaal zo'n 5 minuten stil geweest, om te horen en zien dat het bos langzaam weer tot leven komt als je jezelf even stil houdt. Een buizerd maakte een einde aan al het gekwetter van de vogels.

Na een potje Stratego met 'natuurlijke vijanden' kreeg iedereen een GPS om de lunch te gaan zoeken. De meiden die hoofwelp zijn hadden op de 23e 's avonds lekkere hapjes klaargemaakt. Deze lunch stond aan de overkant van de Bakkerskil verstopt, en moest met het pontje worden gehaald.

Het was een hele leuke ochtend, speciale dank aan Arjan!